HISTORIA E TEZES SË KOKAINES. NGA AMERIKA LATINE NË BURGUN E LIPJANIT


Valentina Tufina kishte pushtuar botën me kokainën që e testonte në laboratorin e saj në Shqipëri dhe e njejta shpërndahej në tërë botën.
Sot ajo ndodhet në burgun e Lipjanit, mirëpo dikur njihej si truri i rrjetit të gjërë të trafikantëve. Historia e saj morri fund kur laboratori i përpunimit të kokainës dhe heroinës u zbulua ne vitin 2014 në zonën e Laçit në Shqipëri. Në këtë laborator përpunohej kokainë e pastër deri më 90 përqind, dhe e pagëzonin “Fustani i bardhë”. Ky laborator u shtri edhe në qytetin e Pejës me të cilën menaxhonte kjo grua që të gjithë e thirnin teze.
Pas një aksioni nderrmjet dy shteteve Kosovë-Shqipëri u zbuluan këto laboratore dhe kështu shënuan fundin e këtij grupi kriminal.
Për më shumë ndiqeni këte reportazh.

Baby Boo