Heroi kosovar në Francë


Florim Shehu ishte larguar nga Kosova në vitin 2015. Nga ajo kohë ai jeton në qytetin Change të Francës.

Në muajin qershor të këtij viti, si pasojë e motit të keq, ky qytet u përball me vërshime.

Më 9 qershor, kur Florimi ishte bërë gati që të dilte jashtë me familjen, ai kishte parë njerëz të cilët rrezikonin të humbnin jetën nga përmbytjet që ishin shkaktuar nga rritja e nivelit të ujit.

Pavarësisht rrezikut që kishte për jetën, ai thotë se menjëherë është futur në ujë, ku arriti t’i shpëtonte një grua dhe dy fëmijët e saj, njëra ende foshnje.

Duke folur nga Franca për Radion Evropa e Lirë, Florimi shpjegon se si kishte shpëtuar familjen e parë.

“Shpejt e kam larguar atë gruan që ka qenë me dy fëmijë, i vogli diku pesë vjeç e gjysmë ose gjashtë dhe bebja një muaj. Kur nëna më ka thënë se është me bebe, me të thënë të drejtën jam shokuar”, tha Florim Shehu.

Pak minuta më vonë, në një shtëpi tjetër, Florimi ishte futur sërish në ujë duke shpëtuar edhe tre persona të tjerë.

“Po ta jepte Zoti në atë moment një forcë, nuk e di, nuk po mundem tani edhe të flas, tani janë disa gjëra që nuk mund të flas, edhe një javë ndoshta nuk mund ta tregoj të gjithë atë, sepse ishin momente emocionuese kur t’i arrin aty dhe duhet patjetër t’i japësh forcë dikujt që veçse është në gjendje shoku”, tha Shehu.

Pavarësisht se kishte rrezikuar jetën, Florimi thotë se do të vepronte njëjtë po që se sërish do të gjendej në një situatë të tillë.

Baby Boo