Hekurudhat e Maqedonisë kanë humbur dy milionë euro nga transporti pa pagesë


Për momentin është masa e fundjavës pa pagesë, e sjellur nga viti 2014 deri në fund të vitit 2017, ose për 3.5 vjet, Hekurudhat e Maqedonisë për Transport SHA në Shkup ka humbur 120 milionë denarë në bazë të të ardhurave të pakapërcyeshëm, thotë drejtori Sasha Jovanovski për agjencinë AIM.

Sipas tij, për të tërhequr pasagjerët mbi të gjitha, ata duhet të plotësojnë disa kushte, së pari koha e udhëtimit të trenave duhet të jetë konkurruese me kohën e autobusëve, ndërsa e dyta është saktësia e trenave, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Merret iniciativë për hapjen e lidhjes hekurudhore Shkup dhe Manastir deri tek Selaniku dhe Platmona
Sipas tij, problemi do të tejkalohet pjesërisht nëse Hekurudhat e Maqedonisë do të merrnin pjesë në parkun e vozitjes në shtetet e BE-së, çka është në gjendje të mirë, por nga gjendja teknologjike është e vjetruar dhe nuk përdoret më. /Telegrafi