Hapet Kolonia Ndërkombëtare Artistike 2018 në Tetovë

Sekretari shtetëror në Ministrinë e Kulturës z. Valmir Aziri bëri hapjen e edicionit të nëntë me radhë të Kolonisë Ndërkombëtare Artsitike 2018.
Ky eveniment organizohet nga Galeria e Arteve Pamore në Tetovë dhe tani më në mënyrë tradicionale mbahet në Kodrën e Diellit, ku bukuritë e këtij vendi janë edhe inspirim për krijimtarinë artsitike.
Qëllimi i një evenimenti të tillë është që të tubojë artistë nga shtete të ndryshme, në mënyrë që të krijojnë vepra unike përmes shkëmbimit të eksperiencave, ideve dhe teknikave të ndryshme të punës. Ky vitë mblodhi gjithësej 18 artistë nisur nga Maqedonia, Kosova, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Ukraina , Turqia , Italia dhe Suedia .
Gjatë këtyre ditëve artistët pjesëmarrës në koloninë artistike do të pikturojnë nga tre vepra me motive dhe teknika të ndryshme pikturimi të cilat do të ekspozohen më datë

Baby Boo

Restorant Lumare