Gruevski sot në gjyq për manipulime zgjedhore


Në Gjykatën Penale sot duhet të mbahet seancë gjyqësore për rastin e Prokurorisë Speciale Publike “Titanik”, transmeton Portalb.mk.

Seanca e kaluar për “Titanik” ishte anuluar për shkak të mungesës së të akuzuarës Gordana Jankullovska, për shkak të shtatzënisë së rrezikshme.

Gjykatësi Osman Shabani për shkak të mospërmbushjes së kushteve për mbajtjen e seancës e ndërpreu debatin, në të cilin duhej të fillojë paraqitja e dëshmive.

Në “Titanik” të akuzuar janë ish-kryeministri Nikolla Gruevski dhe ish-funksionarët Martin Protugjer, Kiril Bozhinovski, Mile Janakieski, Gordana Jankullovska, Biljana Brishoska Boshkovski, si dhe Ilija Dimovski, Munir Pepiq, Edmond Temelko, Leko Ristoski, Kiril Todorovski, Katerina Velovska, Stanko Korunovski, Kosta Markovski, Dragçe Dragçeski, Marjan Nakevksi, Goce Janevski, Xhezmi Amet, Robert Davitkov, Dalibor Aleshkoviq dhe Lenka Rashajkovska.

Ata janë të dyshuar nga PSP-ja për shoqërim kriminel, shpelje të së drejtës votuese, lëndim të së drejtës së caktimit të votuesve, mitmarrje gjatë zgjedhjeve dhe votimit, shkatërrimin e materialit zgjedhor dhe keqpërdorim të mjeteve për financim të fushatës zgjedhore të vitit 2012.

Baby Boo