Grubi nga Kosova: Gjuha shqipe si gjuhë zyrtare në Maqedoni është punë e kryer


Zëvendëskryeministri i parë dhe ministri për Sistem politik dhe marrëdhënie midis bashkësive, Artan Grubi sot do të qëndrojë për vizitë një ditore në Prishtinë.
Grubi është takuar me kryetarin e Partisë Demokratike të Kosoves, Enver Hoxhaj ku kanë diskutuar për procesin e Regjistrimit në Republikën e Maqedonisë.

Ata kishin edhe një konferencë për media, ku nga gazetarët Grubi u pyet në lidhje me uniformat dygjuhëshe të policisë.

“Akti normativ i z. Agim Nuhiu gjersa ushtronte detyren e ministrit te Punëve të Brendshme ishte gjatë kohës së qeverisë teknike dhe përballjes së pandemisë. Do ta ripërsërisim se gjithsesi duhet të respektohen ligjet, në veçanti ligji për përdorimin e gjuhëve dhe nuk shoh ndonjë rezervë nga partneri jonë i koalicionit që të zbatohet. Qeveria tani funksiononë në dy gjuhë, unë gati se gjysmën e mbledhjeve të qeverisë i kam udhëhequr në Maqedoni dhe që të gjitha i udhëheqi edhe në gjuhën shqipe. Ashtu funksionon në kuvend, në presidencë, kështuqë gjuha shqipe gjuhë zyrtare në Maqedoni është punë e kryer”, u shpreh Gru