Gratë shqiptare në Kosovën e viteve 70’, në syrin e fotografes Ann Christine Eek


Ann Christine Eek (lindur më 1948) është një fotografe suedeze, që jeton në Norvegji që nga viti 1979.

Eek është arsimuar në Shkollën Themelore të Fotografisë në Stokholm dhe ka studiuar histori arti me teori arti në Universitetin e Stokholmit.

Ajo ka qenë fotografe në revistat suedeze dhe norvegjeze, duke përfshirë Aftenposten, Klassekampen dhe Journal Photographic Journal.

Eek ka ilustruar disa libra dhe ka mbajtur ekspozita fotografish në Suedi dhe Norvegji. Ajo është i lidhur me agjencinë e fotografive Samfoto.

Eek bashkëpunoi gjerësisht me Berit Backer në projekte fotografish nga Kosova. Ata realizuan, ndër të tjera, filmin We Wear No Veil i cili u shfaq në SVT (1977) dhe NRK (1978).

Baby Boo