Gostivar: 72% shqiptarë, ndërsa gjuha shqipe renditët e 3-ta pas maqedonishtes e turqishtës


Paradoksi dhe pafuqia e shqiptarëve do t’i përcjell gjithë jetën. Në qytetin e Gostivarit popullsia është shumicë absulute deri në 72%, kurse gjuha shqipe renditët e 3-ta.

Siç shihet edhe në këtë fotografi të një shkolle në Gostivar, emri i shkollës është në tre gjuhë: bullgarisht, turqisht dhe e fundit në gjuhën shqipe, përcjell Fakte.

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Gostivarit jetojnë 81,042 banorë.