Google Maps në Android, së shpejti me një veçori të re

Ky është miniaplikacioni i ri Nearby Traffic, të cilin përdoruesit e Android do ta marrin në javët në vijim. Kjo shtojcë do t’u sigurojë përdoruesve informacion rreth situatës së trafikut në zonën e tyre të afërt dhe do të shfaqet në ekranin bazë të Android. Përdoruesit do të jenë në gjendje të kontrollojnë trafikun rreth vendndodhjes së tyre thjesht duke shtypur miniaplikacionin pa nisur aplikacionin Google Maps. Zmadhimi do të jetë i mundur edhe falë butonave të veçantë.

Baby Boo

Google ka treguar pamjen e miniaplikacionit që shfaqet në madhësi 2×2. Miniaplikacioni do të shfaqë një hartë me një vendndodhje aktuale të shënuar qartë si një pikë blu në qendër të miniaplikacionit. Nuk dihet ende se çfarë do të bëjë ai pas largimit nga posti.

Google ka njoftuar më parë se Google Maps do të llogarisë koston e tarifave në një rrugë të caktuar udhëtimi. Funksioni u njoftua në prill dhe tani është i disponueshëm për përdoruesit kryesorë në Indi, Indonezi, Japoni dhe Shtetet e Bashkuara, dhe pritet në vende të tjera. Klientët do të mund të mësojnë çmimet e tarifave para fillimit të udhëtimit, si dhe do të kenë mundësinë të zgjedhin rrugët pa pagesë.