Gjuriq-Kurtit: Po e shtyn rajonin në gjakd*erdhje, mos luaj me zj*arrin


Ambasadori i Serbisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Marko Gjuriq ka reaguar pas ngjarjeve të sotme në pikat kufitare Kosovë-Serbi. Gjuriq kërc*ënoi kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, duke i thënë “të mos luajë me zj*arrin para se të jetë vonë”.

“Regjimi i Kurtit në Kosovë po e shtyn rajonin në prag të gjakderdhjes. Dërgimi i forcave speciale të ar*matosura rëndë në zonat me shumicë serbe vetëm për të marrë pikë të lira politike në garën për zgjedhjet lokale të 17 tetorit është kërc*ënuese për jetën dhe shkel të gjitha marrëveshjet. Ju lutemi ndaloni të luani me zj*arrin para se të jetë vonë”, shkroi Gjuriq në një postim në Twitter.

Gjuriq ak*uzoi Qeverinë e Kosovës se po përdor armatim të vjedhur për t’i frikësuar serbët.
“Në vend që të angazhohet në një dialog konstruktiv me Beogradin dhe të punojë së bashku drejt një të ardhmeje normale për rajonin, qeveria në Prishtinë po përdor AK47 të vj*edhur dhe APC të dhuruar për ta frikësuar popullsinë e saj serbe”, shkroi ai. “Duhet t’ju vijë turp nga vetja, z. Kurti”, tha Gjuriq.