Gjermania u kërkon vendeve fqinje lehtësimin e kufizimeve të udhëtimit

German police officers guard a closed bridge at the French/German border at the river Rhine in Kehl, Germany, Monday, March 16, 2020. German government allows only restricted access from France to Germany since Monday morning. Only for most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms, such as fever and cough. For some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness, including pneumonia. (AP Photo/Michael Probst)

Ministri i Jashtëm gjerman Heiko Maas do të zhvillojë bisedime me kolegët e tij nga nëntë vendet fqinje për lehtësimin e mëtejshëm të kufizimeve të udhëtimit, pasi kriza evropiane e koronavirusit po zvogëlohet.

Baby Boo

Kufiri gjerman me Luksemburgun ishte i pari që u rihap plotësisht të shtunën.

Do të duhet të ndjekë kufirin danez në ditët në vijim, ndërsa kontrollet kufitare me Francën, Zvicrën dhe Austrinë aktualisht do të hiqen pas 15 qershorit.

Planet në lidhje me kufirin gjerman me Poloninë dhe Republikën Çeke mbeten të paqarta.

Asnjë kontroll nuk do të ketë në kufirin gjerman me Belgjikën dhe Holandën për shkak të pandemisë, megjithëse zona kufitare 30 kilometra ishte monitoruar me kujdes.

Bisedimet e së mërkurës vijnë dy ditë pas diskutimeve të ngjashme midis Maas dhe homologëve të tij nga disa vende të njohura për pushime.

Ministrat e Jashtëm të Gjermanisë, Spanjës, Italisë, Austrisë, Greqisë, Kroacisë, Portugalisë, Maltës, Sllovenisë, Qipros dhe Bullgarisë, të gjithë kanë vendosur të synojnë hapjen e kufijve për turizmin para fillimit të verës./ATSH