Gjendet i shtrirë pas plagëve të rënda historiani ukrainas

Historiani ukrainas Mykola Shityuk u gjet i vdekur në shtëpinë e tij në Mykolaiv, raportoi policia.

Sipas autoriteteve, trupi i tij kishte shenja të dhunës, dukë përfshirë plagë të rënda. Hetimi për vrasje është duke u zhvilluar.

Shityuk ishte i njohur për punën e tij rreth gjenocidit të vitetve të 30-ta që la mijëra të vdekur në Ukrainë.

Ky gjenocid ndodhi në periudhën 1932-33, derisa autoritetet sovjetike bënin presion tek fshatarët për tu bërë pjesë e fermave kolektive duke iu mohuar qasje në prodhimet e tyre.

Historianët vlerësojnë se rrethimi i vitit 1932 nga autoritetet sovjetike ishte shkaktari kryesor i gjenocidit.

Ukraina dhe disa vende të tjera e kanë konsideruar gjenocidin e njohur si Famine, kundër popullit ukrainas.

Baby Boo