Gazeta greke “Prototema” kërkon sqarime nga Tsipras, në lidhje me bisedimet për emrin e Maqedonisë


Gazeta “Prototema” kërkon nga kryeministri grek, Alexis Tsipras, që të përgjigjet nëse e ka njohur gjuhën maqedonase dhe identitetin.

Në pyetjet për të janë edhe tërheqja ose jo, nga kërkesa për erga omnes të cilitdo propozim që mund të pranohet si zgjidhje e kësaj çështje.

Edhe Kushtetuta e Maqedonisë është pjesë e pyetjeve, pra nëse Greqia do ta lejoj anëtarësimin në NATO të Maqedonisë, pa e ndryshuar Kushtetutën.

Gazeta kërkon nga Tsipras që të raportojë para qytetarëve grek.

Të gjitha këto pyetje bëhen pas deklaratës së Ivanovit që nuk pranon një emër erga omnes./Telegrafi

Baby Boo