“Galeria e Arteve Tetove po shendrohet ne nje tempull arti , jo vetem ne rajonin e Tetoves por edhe me gjere


“Galeria e Arteve Tetove po shendrohet ne nje tempull arti , jo vetem ne rajonin e Tetoves por edhe me gjere.

Auditoriumi dhe prezenca e publikut gjithnje sa vjen e po ritet. Une bashk me stafin tim me nje perkushtim te madh mundohemi te bejm te pamunderen qe te jemi sa me afer auditoriumit Tetovar permes projekteve dhe aktiviteteve artistike dhe kulturore. Sonte kemi nderin te bejm hapjen e ekspozites ” Jete dhe Lule” te autorit, te pasionantit te artit.

Kontribuesit te artit jo vetem ne maqedoni por edhe me gjere mikut tim Abdirahim Sulami qe fjith e njohim si Xhimi. Koleksioni i sontem eshte nje rrugetim jetesor i Xhimit qe e ka perndjekur potbuajse tan jeten e tij . Me keto fjale Drejtori i Galerise Tetove – ilir Kurtishi hapi ekspoziten e Autorit Abdirahim Sulimani – Xhimi. Per rrugetimin dhe punen qe ka realizuar Xhimi me ne detaje ne dorme pershkrues foli Prof. Miftar Memeti. Xhimin e quajti kontribues i gjithanshem dhe i palodhur , njeri me plot pasion.
Ndersa vet autori Xhimi fillimisht pershendeti gjith te pranishmit dhe falemderoi per pjesmarjen ” prania juaj sonte ketu i jep akoma me teper vlere Artit tim . Ajo qe dua une eshte jeta , eshte e bukura. Andaj, gjith ket pune apo koleksion e kam titulluar ne kete forme simbolike mbi te bukuren. Falenderoj familjen time qe me ka mbeshtetur gjat gjith kohes. Falemnderit gjith qe jeni prezent. Ju dua shum.
Perskaj numrit te madh te te pranishmeve gjendeshin edhe figura te larta si ne boten e arti, politikes dhe biznesit. Nder to ishte edhe ikona e muzikes shqiptare Ilir Shaqiri, veprimtari nga Kosova Iljaz Ramajli , rektori Izet Zeqiri , Deputeti Bajram Kadria , kompozitori Blerim Grubi dhe shum te tjere qe akoma me teper e madheshtuan kete Event te oragnizuar nga Galeria e Arteve Tetove. Ekspoziten e Kuroi Behar Ferati – kurator i Galerise se arteve, moderoi Besa Ibrahimi . Fotografite realizuan Arbenita Meta dhe Besnik Musliu. Ndersa Dizajnin e realizoi Berlinda Iljazi