Fshiu ballin disa herë në Parlament, ministri dyshohet që të jetë prekur me Covid, bën testin pas seancës (VIDEO)


Ministri britanik i Biznesit Alok Sharma është vetizoluar në shtëpi pasi u shfaq i sëmurë në parlament. Sharma dukej jo mirë gjatë një debati të mërkurën, duke fshirë ballin disa herë me shami gjatë fjalimit. Një zëdhënës tha se deputeti ishte testuar për koronavirus dhe ishte kthyer në shtëpi.

Sharma u fotografua në Dwuning Street të martën dhe mori pjesë në votim në Commons më vonë atë ditë. Të mërkurën, ai ishte në dhomën e Commons për gati një orë gjatë një mbledhjeje. Sekretari i Irlandës Veriore Brandon Lewis i tha BBC se rezultatet e Sharma nuk kanë dalë ende.

Një zëdhënës për Sekretarin e Biznesit tha të mërkurën: “Alok Sharma filloi të ndjehej keq kur Dhoma dorëzoi dokumentin e Paaftësisë së Korporatave dhe Faturën e Qeverisjes. “Në përputhje me udhëzimet ai është testuar për koronavirus dhe shkoi në shtëpi për tu izoluar”.

Është e rëndësishme të theksohet që nuk dihet me siguri nëse Sekretari i Biznesit ka koronavirus. Sidoqoftë, ky rast i mundshëm po shkakton zemërim të vërtetë në Westminster. Figurat kyçe të opozitës thanë se kjo tregon se qeveria kishte gabuar që hoqi një model hibrid, që lejonte deputetët të punonin dhe votonin nga distanca.

Ekzistojnë shqetësime që disa deputetë nuk i ruajtën rregullat e distancimit shoqëror në radhët e gjata të votimit. Të tjerë kanë frikë se mund të bëhen përhapës, duke e rikthyer koronavirusin në zonat e tyre të zgjedhjes nëse ka një shpërthim. Nëse Sharma do të dilte pozitiv, cilido me të cilin ai kishte qendruar më shumë se 15 minuta në një afërsi prej dy metrash do të duhej të izolohej për dy javë.

Baby Boo