Fshati Vicë i anashkaluar nga ministria e Buqësisë


Territori i fshatit Vicë është kultivues i patateve, njëherit edhe fshati që njihet në mbarë territorin për cilësinë e patateve.

Banorët e këtij fshati merrem vetëm me buqësi dhe blegtori, aktualiusht ka 4000 dele dhe mbi 250 lopë.

Ministria e Buqësisë nuk ju ka aprovuar, asnjë nga kërkesat e blegtorëve të fshatit dhe deri më tani nuk ju ka ofruar asnjë mjet pune.

Buqësia në këtë rajon aktualisht është në krizë dhe shumica e banorëve mendojnë që ta braktisin fshatin.

Banorët e fshatit Vicë janë të revoltuar dhe ankesa e tyre u drejtohet politikanëve të cilët në kohën e zgjedhjeve, vizitojnë këtë fshat ndërsa realiteti është se bujqit po mbijetojnë këtu.

Fshatarët e fshatit Vicë kanë marrë vetë iniciativë për të hapur rrugën për në bjeshkë, ku kjo rrugë do ju lehtësojë punën.

Baby Boo