FRSH,e fillon mbarë me mbrojtjen e gjuhës shqipe


Nga dita e sotme tregut të organizatave jo qeveritare në Maqedoni I është shtuar edhe një organizatë tjetër. Forumi Rinor Shqitar,sot edhe zyrtarisht morri vulat nga Regjistri qëndror I Republikës së Maqedonisë.

Kryetari I FRSH-së, Ariton Rama I uroj të gjithë antarët dhe rininë në përgjithësi duke shkruar se janë organizata e vetme që janë regjistruar edhe në gjuhën shqipe.

“Sipas Qendrës për Regjistrim, Forumi Rinor Shqiptar është OJQ-ja e parë në vendin tonë që është regjistruar në dygjuhësi nga akti i themelimit e deri tek vula, tashmë edhe vendimi funksional edhe në gjuhën shqipe, pra asnjë procedur skemi pranuar pa figurimin e gjuhës shqipe. URIME të gjithëve”, ka shruar Rama.

Ndryshe FRSH-ja rrugëtimin e sajë e filloi një muaj më parë dhe qëllimi I kësaj organizate është unifikimi I rinisë shqiptare, krijimi I parlamentit studentor mbarë shqiptar.

Baby Boo