Fotografi të Rralla! Prek Cali dhe kulla e tij në vitin 1938


Për herë të parë FMimages.org publikon disa fotografi të rralla të bajraktarit të Kelmendit, Prek Cali, të realizuara në vitin 1938.

Këto fotografi të rralla janë realizuar nga Jacqueline Benezech, një etnologe e njohur franceze e cila kishte udhëtuar në çdo skaj të Shqipërisë, duke studiuar traditat, zakonet dhe kostumet shqiptare.

Në foto shihet kulla e Prek Calit, që tani është rrenuar dhe nuk është rindërtuar asnjëherë, por është politezuar./fmimages.org/

Prek Cali me dy malësorë

Baby Boo