Fotografi nga Siria para 7 vjetëve: Si u kthye vendi përrallor në ferr


Ja se çfarë i ka bërë regjimi sirian vendit të vet me luftën civile shtatëvjeçare. Është rrafshuar me tokë!

Para shtatë viteve ka filluar lufta e përgjakshme qytetare në Siri, në të cilën janë përzier edhe fuqitë botërore, dhe e cila e ka shkatërruar atë vend.

Konflikti ka filluar më 15 mars 2011, me demonstrata të opozitës për rrëzimin e diktatorit Assad, i cili i ktheu tytat ndaj popullit të vet. Prej atij momenti kanë vdekur gjysmë milion njerëz, dhe askush më nuk i numëron të zhvendosurit dhe refugjatët, vendi është shkatërruar plotësisht, dhe në konfliktin e përgjakshëm u përzien edhe fuqitë e mëdha si dhe Shteti Islamik.

Baby Boo