Fondi për Sigurim Shëndetësorë me drejtor Faton Ametin sigurojnë paratë por i duhen edhe paratë për udhëtim!

Fondi për Sigurim Shëndetësorë me drejtor Faton Ametin, kanë siguruar të gjitha paratë pë operacionin e 16 vjecarit, por familjes i duhen edhe para për udhëtim.
16 vjeçari Arlind Jashari vuan nga një sëmundja e quajtur spina bifida, e cila ia ka deformuar shtyllën kurrizore dhe këmbët. Një i fëmijë i hareshëm që kapi mikrofonin për të bërë ai pyetje. Por dhimbjet shtohet për çdo ditë pasi jeta e tij është në rrezik.
Arlindi duhet t’i bëjë 4 operacione në Turqi që kushtojnë rreth 40 mijë euro. Këto të holla i ka siguruar Fondi për Sigurim. Por prindërit e tij nuk kanë mjete për të paguar rrugën dhe qëndrimin në Turqi.

Baby Boo

TEREZA JASHARI
“Ne jetojmë me qera kam dy fëmijë të sëmurë. Çfarë sëmundje? Ky është djali i madh e ka sëmundjen spina bifida, djali tjetër ka epilepsi. Si trajtohen këto sëmundje a keni të holla? Ndonjëherë kemi, ndonjëherë mbesim ashtu. Si gjindeni? Disa herë burri ka punuar, disa herë jo, menzi. Tash duhet të shkoni deri në Turqi për operacionin si do t’ja bëni? Kush ka mundësi me na ndihmu pak mirë kush s’ka, s’ka”. (5-52)
Ndërsa fëmiju më i vogël Jasin Jashari vuan nga epilepsia dhe ka nevojë për terapi.

JASIN JASHARI
Sa vjet i ke?
16.
A shkon në shkollë?
Po.
Nëna e tyre Tereza Jashari thotë që është sfidë ne vete kur janë bashkë dy gjërat më të rënda skamja dhe varfërija.

TEREZA JASHARI
“Po është shumë e vështirë. Me fëmijë të sëmurë është shumë e vështirë. Nëna gjithkund duhet të gjindet. Jetë e vështirë për të gjithë”.

Paratë për 4 operacionet e Arlindit janë të siguruar, mbetet që njerëzit zemërgjërë tu ndihmojnë për të paguar rrugën dhe qëndrimin në Turqi që do tu kushtojë rreth 4 mijë euro. Familja jeton në një banesë me qera në Gostivar. Numër kontakti: 077825681.