Filipçe: Së shpejti do të bisedohet për hapjen e kufijve


Ministri i shëndetësisë Venko Filipçe, tha se të gjithë kontakte të cilat i japin personat e diagnostifikuar po i testojnë. Sa i përket hapjes së kufijve Filipçe tha se për këtë do të flitet në fund të javës.

“Një nga problemet kryesore është bashkëpunimi i dobët i një pjesë të qytetarëve dhe refuzimi të paraqiten në spitali edhe kur kanë simptome, ndërsa këtë e bëjnë fqinjët e tyre. U bisedua edhe për planin për fazat e ardhshme të relaksimit të masave, ndërsa në këtë çështje do të kthehemi kah fundi i javës. Për datat për hapjen e çerdheve, por edhe të kufijve do të bisedohet në fund të javës”, ka thënë Filipçe