Filipçe: Rastet e reja me Covid-19, me pasqyrë të lehtë klinike

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në konferencën e sotme për shtyp theksoi se edhe përkundër numrit të madh të rasteve të reja me koronavirus në vendin tonë, shumica e pacientëve të rijnë nuk kanë nevojë për trajtim spitalor.

Baby Boo

“Edhe përkundër numri të madh të të infektuarve të rijnë, nuk ka pacientë që janë lajmëruar nëpër spitale që do të thotë se numri më i madh i tyre janë me pasqyrë të lehtë klinike që mund të shërohen në kushte shtëpiake dhe një numër i madh janë pacientë a- simptomatike. Këtë e kanë konfirmuar anketat epidemiologjike të realizuara nga pesë ekipe profesionale”, tha mes tjerash Filipçe.