Filipçe: Po përgatitet ligj i ri për abort, vullneti i grave në rend të parë


Gjatë kësaj periudhe është përgatitja e ligjit të ri për ndalimin shtatzënisë tek grat dhe u jepet mundësi e lirë për abort deri në të 12-tën javë, në konsultim me gjinekologun amë. Zgjedhja e lirë për ndalimin e shtatzënisë do të ketë edhe deri në 22 javët nga shtatzënia, me vlerësim të komisionit të përbërë nga dy gjinekolog dhe një punëtorë specialist, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Këtë sot e tha ministri për shëndetësi, Venko Filipçe në simpoziumin profesional me temë “Anomalit e pa zakonta-sfidat, dilemat dhe trajtimi” nën organizimin e Shqërisë së Mjekëve në Maqedoni.

Ministri për Shëndetësi theksojë se janë bërë disa ndryshime ligjore, në pajtim me me Ministrinë për Punë dhe Politika Sociale dhe janë në komunikim të vazhdueshëm me grupet punuese e përbërë nga gjinekolog dhe ekspert tjerë të cilat kanë rol profesional në procesin e abortimit.