Filipçe: Mbi 85 përqind e të vdekurve kanë pasur edhe sëmundje tjera

Lidhur me pritjen për disa ditë për testimet e caktuar nga mjekët amë, ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe tha se pritet të tejkalohet me testet e shpejta dhe njoftoi një donacion prej 7.500 që duhet të vijë në dhjetë ditët e ardhshme, ndërsa gjithashtu do blihen me një hua nga Banka Botërore.

Baby Boo

Lidhur me vdekshmërinë, ai theksoi se shumica, mbi 85% e të vdekurve, kishin sëmundje të tjera mbi moshën 60 vjeç dhe se është grupi më kritik dhe më i rrezikuar.
Filipçe shtoi se ka edhe pacientë që vijnë në spital vonë dhe me parametra të dobët dhe duhet të lidhen menjëherë me një aparat respirator.