Filipçe: KSI nuk rekomandon mësim online për Kërçovën dhe Strugën

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në paraqitjen e tij të sotme njoftoi se Komisioni për Sëmundje Infektive ka refuzuar kërkesën e autoriteteve lokale në Strugë dhe Kërçovë për mësim online për shkak të gjendjes me Covid-19. Filipçe tha se nga i gjithë territori i vendit, mësim online do të ketë vetëm për nxënësit e shkollave të mesme në Gostivar dhe Tetovë.

Baby Boo

“Mëngjesin e sotëm Komisioni për Sëmundje Infektive ka shqyrtuar këto kërkesa, dhe është vendosur që kërkesat të mos pranohen, respektivisht që edhe atje shkollat duhet të nisin mësimin me prezencë fizike”, tha Filipçe.
Sipas ministri Filipçe, shkollat nuk janë fajtor për përkeqësimin e gjendjes aktuale me Covid-19 në disa rajone.
“Në të gjithë vendin numrat po zvogëlohen, që do të thotë faktori i rre*zikut që kontriboi që gjendja të keqësohet assesi nuk mund të lidhet me shkollat për shkak se ata nuk kanë punuar deri më tani.”, deklaroi Filipçe.