Filipçe: Ende herët për hapjen e çerdheve! Propozohet hapja e kazinove dhe palestrave

Ende nuk ka vendim për hapjen e çerdheve. Edhe pse skriningu i punonjësve nëpër çerdhe veç më ka përfunduar, ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe tha se ende është herët për hapjen e tyre për shkak të situatës së re të krijuar dhe mundësisë së transmetimit të virusit ndërmjet fëmijëve dhe pastaj tek familjarët e tyre.

Baby Boo

– Advertisement –

“Për çerdhet mendojmë se ende është herët sepse në këtë situatë është e mundur që të rritet transmetimit nëpërmjet fëmijëve dhe pastaj tek anëtarët e tyre të familjes, gjë që mund të rrezikoje probleme shtesë. Vendim për çerdhet do të merret pas analizave dhe shqyrtimit të gjendjes epidemiologjike tani për tani nuk ka”, tha Venko Filipce, ministër i Shëndetësisë.

Sot Qeverisa do të vendosë edhe për lehtësimin e masave për disa operatorë të tjerë ekonomik që kanë qenë të mbyllura për shkak të epidemisë.