Filipçe: 50 për qind e të testuarve në Maqedoni i takojnë llojit britanez të koronavirusit


Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe sot tha se sipas informacioneve më të reja, 50 për qind e të testuarve kanë qenë të llojit britanik të coronavirusit.
“Me përqindje të madhe, të tetuarit nga janari e këtej dhe sipas informacioneve më të reja, 50 për qind e të testuarve i takojnë llojit britanez”, tha Filipçe.

Ai shtoi se për këtë shkak janë të kujdesshëm me zbutjen e masave për shkak se pacientët me këtë lloj me shpesh e bartin virusin.
“Deri tani në Maqedoni janë zbuluar 30 mutacione të coronvirusit”, tha Filipçe.

Baby Boo