Filipçe: 15 familje përbëjnë 90 për qind e rasteve të reja


Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në konferencës për shtyp gjatë sitës së sotme tha se 90 për qind e rasteve të reja në 24 orët e fundit vijnë nga 15 familje. Ndërsa klasterete janë nën nën kontroll sepse janë familjet janë te pakta dhe me shume anëtare. Kjo ka ardhur për shkak të lirimit të masave dhe se nuk janë respektuar masat. Klasteret po testohen të gjithë. Vala do të qëndrojë shume shkurt, tha Filipçe.

Ndërkohë testime po bëhen jashtëzakonisht shumë. Ndërsa simptomat janë kryesisht të lehta, në 90 për qind e tyre.

Baby Boo