Federata Botërore shkruan për rikthimin e madh të artistes së xhudos, Majlinda Kelmendi


Majlinda Kelmendi mori medaljen e artë në Grand Prix Telaviv të enjten, që ishte medalja e parë në këtë vit.

Kelmendi bëri paraqitje të shkëlqyer në rrugëtimin e saj deri te medalja e artë, duke i fituar katër beteja me Ippon, transmeton Gazeta Express.

“Dy-herë kampiona botërore dhe fituesja e medaljes së artë në Lojërat Olimpike të Rios në vititn 2016, të enjten e kthye duke marrë medaljen e artë në Tel Aviv në kategorinë e grave -52 kg.

27-vjeçarja, tani është bërë një simbol i Kosovës, që shpalli pavarësinë në vitin 2008. Medlja e saj e artë në Lojërat Olimpike në Rio, që është medalja e vetme Kosovës në Lojërat Olimpike në të gjitha sportet.