Etiketimi i shqiptarëve si h*ajna e vj*edhës, tezë e rre*zikshme antishqiptare


Opozita shqiptare në Maqedoninë e Veriut, e zhg*ënjyer nga shu*plaka e madhe që i dhanë shqiptarët në zgjedhjet e 15 korrikut, del me teza shumë të rre*zikshme antishqiptare duke i etiketuar shqiptarët si hajn*a e vje*dhës. Kujdes! Kjo sjellje e papërgjegjshme e politikanëve adoleshentë, mund të sjellë dë*me të mëdha e të pariparueshme për imazhin e shqiptarëve në vend dhe kudo nëpër botë, ku do të depërtojnë fyerjet dhe ofe*ndimet e tilla të ulëta e ordinere për “popullin vje*dhës shqiptar”.

Shqiptarët kundërshtojnë ashpër këto teza dashakeqe, të cilat burimin mund ta kenë vetëm nëpër qendrat antishqiptare, që synojnë nxirjen e fytyrës të kombit tonë para botës demokratike.
Shqiptarët nuk janë dhe asnjëherë nuk kanë qenë vjedhës të vullnetit politik.

E vërteta e pamohueshme është se shqiptarët e Maqedonisë së Veriut në mënyrë plebishitare vazhdojnë ta mbështesin konceptin politik të Ali Ahmetit, i mishëruar me sakr*ificën sublime të brezave dhe aspiratën drejt demokracive përparimtare properëndimore. Këtë verdikt e vulosën të gjitha institucionet relevante duke filluar nga KSHZ, Gjykata Administrative, OSBEODIHR dhe të gjitha ekipet vëzhguese në zgjedhje. Në vend të qëllimeve ogurzeza antishqiptare, edhe njëherë duhet i gjithë spektri politik shqiptarë, të bashkohen rreth idesë fisnike për kryeministrin e parë shqiptarë në krye të Qeverisë së Republikës së Maqedoninë e Veriut. Tetovasot