Erdogan: Kush po thotë që ka krizë ekonomike në Turqi?

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan ka thënë se në Turqi nuk ka krizë ekonomike, duke e përshkruar situatën si “thjesht një manipulim”, duke thënë se Turqia është më e pasur dhe më efektive se sa ishte 20 vite më parë, raportoi Hürriyet Daily News.

“Nuk ka krizë, mos u mashtroni nga kjo. Kjo është e gjitha manipulim. Nuk ka krizë këtu. Ne jemi duke marshuar drejt të ardhmes dhe duke u forcuar çdo ditë. Do të bëhemi edhe më të fortë, “tha Erdogan në një konferencë për një ngjarje të Ditës së Veteranëve të mërkurën.

Erdogan përsëriti se rënia e lirës është rezultat i një “sulmi ndërkombëtar mbi Turqinë”, duke deklaruar se “Turqia është më e pasur dhe më efektive se sa ishte 20 vite më parë”.

Ai gjithashtu iu referua një dekreti të fundit presidencial që përcakton një ndryshim në ligjin lidhur me mbrojtjen e monedhës turke nën të cilën banorët e Turqisë duhet të bëjnë marrëveshje tregtare vetëm në lira.

“Tani e tutje, qiraja në Turqi nuk mund të jetë në dollarë amerikanë. Lira do të përdoret tani në Turqi. Përndryshe, ata do të paguajnë çmimin, “tha ai.

“Do të marrësh me qira në lira dhe do të bësh blerjet në lira,” tha ai.

Baby Boo