Erdogan kthehet kundër Iphone që e shpëtoi atë nga grushti i shtetit


Kur Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan, në vitin 2016 ishte në zor të madh për shkak të grusht shtetit ishte Iphone që ia shpëtoi lekurën atij në natën kritike të grushtit të dështuar më 2016.

Baby Boo

Ndërsa Erdogan humbi kontrollin dhe besimin në komandantët e tij të ushtrisë, iPhone i tij ishte mënyra e tij e vetme e komunikimit me mediat në një kohë kur ishte e pamundur të arrinte në faqet e rrjeteve sociale.

Nëpërmjet “Face Time” aplikacionit që është prodhurar nga iPhone ekskluzivisht, Erdogan ishte në gjendje të bëjë një telefonatë me lajmet e kanalit CNN Turk, duke thënë së është ende e sigurt, dhe i bëri thirrje popullit që të dalin në rrugë për të kundërshtuar grushtin e shtetit.

Ishte kjo thirrje vendimtare përmes Iphone që e shpëtoi Erdoganin nga vdekja e sigurtë.

Dy vjet më vonë, presidenti turk në mes të një krize mes Ankarasë dhe Uashingtonit, bëri thirrje që të bojkotohen produktet amerikan të mallrave elektronike, duke veçuar telefonat iPhone, telefoni që shpëtoi atë nga grushti i shtetit.