Erdogan dhe Putin lumturohen nga marrëveshja e re

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin gjatë konferencës së përbashkët pë media, bashke me homolgun turk, Recep Tayyip Erdoğan, në Soçi, ka deklaruar se Rusia dhe Turqia menaxhohen të arrijnë një marrëveshje mbi Idlibin.

Putin njoftoi se Rusia dhe Turqia kanë rënë dakord të krijojnë zonë të çmilitarizuar 15 kilometërshe në Idlib.

Ndërsa presidenti turk u shreh se Turqia do të vazhdojë të bëjë pjesën e saj për çështjen Idlib.

“Turqia dhe Rusia ranë dakord për të formuar zonën e çarmatimit në mes të opozitës dhe forcave të regjimit që mbajnë zona në Siri. Rusia do të marrë masat e nevojshme për të mbrojtur zonën e de-përshkallëzimit në Idlib të Sirisë”, ka thënë Erdoğan.

Erdoğan ushpreh se kriza humanitare është parandaluar në Idlib të Sirisë me marrëveshjen midis Turqisë dhe Rusisë.

Baby Boo