Epidemiologët alarmojnë: Mushkonjat bartin me vete viroza të ndryshme


Nuhatja e temperaturave në këtë periudhë paraqet rrezik nga sëmundje të ndryshme, këshillojnë epidemiologët, sipas tyre pikërisht mushkonjat të cilat ditëve të fundit janë prezentë në vendin tonë, mund të bartin sëmundje të ndryshme tek njerëzit.“Sëmundjet e ndryshme të cilat bartën prej mushkonjave, rriqrave dhe insekteve tjera të cilat ushqehen me gjak nënkupton përhapjen e sëmundjeve siç janë: ethet e Nilit e cila vitin e kaluar ishte prezentë në vendin tonë, dhe malaria e cila është një sëmundje e rëndë që përhapet me pickimin e mushkonjave”, thonë epidemiologët në Maqedoni.

Deri sa qytetarët e vendin ankohen për numrin e madh të insekteve, konkretisht të mushkonjave ditëve të fundit spërkatja kundër mushkonjave është prolonguar e cila për dallim nga vitet e kaluara kur dezinsektimi bëhej ditëve të para të pranverës.