Enigmë interesante: Lëviz një vijë për të zgjidhur ekuacionin

Enigma të ndryshme “rrëmojnë ” trurin tonë dhe shpesh nuk i japin asaj qetësi. Kjo është pa dyshim një prej tyre!
Sot ju sjellim një enigmë interesante matematikore-logjike.

Baby Boo

Detyra është e thjeshtë: lëviz vetëm një vizë për të zgjidhur ekuacionin.
Edhe pse tingëllon e thjeshtë, në praktikë është një rast tjetër.

Zgjidhja:
Zhvendosni vizën me + për të zgjidhur -. Pastaj vendoseni në 6 për të formuar 8.


Restorant Lumare