Emri i ri dhunon realitetin etnik dhe sintaksën e gjuhës


Nga Shpëtim Pollozhani

Ne gjuhen shqipe mbiemri gjithnje vjen pas enrit kurse emertimi Republika Ilinditase e Maqedonise ne gjuhen shqipe tingellon ne menyre qesharake. Cili ishte ai keshilltar per çeshtje arsimi dhe kulture, qe Ali Ahmetit ia ka perkethyer kete emertim, i cili jo qe eshte ne kundetshtim me sintaksen e gjuhes shqipe por eshte ne kundershtim edhe me realitetin etnik ne vend, ne tecilin nuk jetojne vetem sllave ortodokse.
Per here te trete, per tetembedhjete vjete me radhe shqiptaret nuk po perfillen ne kete derzhave, dhe, kjo gjendje do te vazhdoje derisa per ne vendosin politikane te kapur.

Baby Boo