Ekspertët amerikan: Njeriu mund të jetë imun ndaj COVID-19 nga 6 deri në 12 muaj

Një ishzyrtar i Administratës së Ushqimit dhe Barnave, doktor Scott Gottleib tha të dielën se personat e prekur nga COVID-19 mund të fitojnë imunitet ndaj virusit që mund të shkojë deri në një vit.

Baby Boo

Duke folur të dielën për rrjetin CBS rreth gjetjeve të reja të Qendrave të Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve zoti Gottleib tha se është e sigurt se trupi i njeriut mund të fitojë imunitet deri në tre muaj pas prekjes nga sëmundja. Por ai shtoi se gjasat janë që imuniteti të zgjasë nga gjashtë në 12 muaj, duke variuar nga një person tek tjetri. Eksperti kërkoi të bëhet kujdes duke kujtuar se mjekët ende nuk dinë shumë gjera rreth COVID-19. Prej shpë*rthimit të pandemisë në SHBA janë shënuar mbi 170 mijë vde*kje ndërsa janë infektuar mbi 5.4 milionë vetë.