Ekskluzive: Kush janë të akuzuarit për mashtrim lidhur me statusin e veteranëve të UÇK-së


Rreth 35 faqe i janë dashur një prokurori të EULEX-it t’i përshkruajë pretendimet e tij ndaj gjashtë të akuzuarve që i akuzon për disa vepra penale.

Kështu një hetim i filluar në vitin 2016 ka rezultuar me aktakuzë për veprën penale të importit, eksportit, furnizim, transportim, prodhim, këmbim ose shitje e paautorizuar e armëve ose materialeve tjera plasëse, ushtrim të ndikimit, mashtrim, dhe mundësim ose detyrim në prostitucion

Për  veprën e parë, atë të armëve pa autorizim,  po akuzohen Sheremet Jashari, Naser Veseli si dhe Avdullah Rama.

Sipas aktakuzës që KALLXO.com e ka siguruar, Jashari, Veseli dhe Rama duke vepruar sipas një plani të përbashkët kanë vendosur disa muaj para janarit 2016 të angazhohen në aktivitetet që kanë të bëjnë me shitjen, furnizimin, transportimin dhe ndërmjetësimin e armëve përkundër që asnjëri prej tyre nuk ka pas ndonjë lloj autorizimi ligjor, leje apo pajtim për t’u marrë me armë.

“Në avancimin e një plani të tillë, më 30 janar 2016 të akuzuarit e përgatitën një operacion lidhur me blerjen e dhe transportimin e 12 kg eksploziv dhe dy mitralozave”, thuhet në aktakuzën e siguruara nga KALLXO.com

Aktakuza përshkruan se një rreth orës 15 të kësaj date në fshatin Bresje nga njësia patrulluese ishte ndalur një furgon ku pas bastisjes ishin gjetur 62 paketime në formë të tjegullave me material plasës TNT, me peshë totale prej 12.300  si dhe dy mitralozë.

Po atë ditë, sipas aktakuzës, në shtëpinë e njërit nga të akuzuarit ishte gjetur dhe sekuestruar edhe një pushkë me dylbi.

Edhe i akuzuari tjetër Franqesk Selmanaj akuzohet për veprën e importit, eksportit, furnizim, transportim, prodhim, këmbim, ndërmjetësim ose shitje e paautorizuar e armëve.

Sipas aktakuzës, që nga fillimi i dhjetorit të vitit 2015, i akuzuari ka qenë i përfshirë në aktivitetet lidhur me shitjen, furnizimin, transportimin dhe ndërmjetësimin e armëve, përkundër faktit që nuk ka pas ndonjë autorizim apo leje për ta bërë këtë.

Baby Boo