Ekipi i OBSH-së në Kinë, nuk lejohet të hyjë në laboratorin e viruseve

Një ekip shkencëtarësh të OBSH-së mbërritën në Wuhan të Kinës për një mision të ngarkuar politikisht mbi hetimin e origjinës së koronavirusit.
Por dy shkencëtarëve iu ndalua hyrja pasi rezultuan pozitivë për antitrupa të Covid 19 në Singapor, por ndërkohë i gjithë ekipi doli negativ në testet standard PCR që tregojnë nëse je i prekur aktualisht nga infeksioni. Pekini i ka rezistuar prej kohësh presioneve për një hetim të plotë dhe ka qarkulluar madje dhe teoritë se fillesat e sëmundjes mund të mos kenë qenë fare në Wuhan, transmeton Tch, përcjell Albinfo.ch.

Baby Boo

Edhe drita jeshile për ekipin e të Organizatës Botërore të Shëndetësisë u dha pas përpjekjesh disa mujore për t`i dërguar ekspertët në terren. Ndërsa atyre u është dhënë OK-i të hetojnë tregun e kafshëve të gjalla ku u diktua një vatër e hershme infeksioni, nuk do të lejohen të verifikojnë pretendimet se virusi mund të ketë dalë aksidentalisht nga laboratori i patogjenëve të rrezikshëm në Wuhan, siç kanë pretenduar Donald Trump dhe disa liderë të tjerë.

Drejtuesit e Kinës Komuniste janë mburrur me suksesin e tyre në mposhtjen e sëmundjes brenda kufijve të vendit. Por Shtetet e Bashkuara e kanë akuzuar Kinën se fshehu fillesat e pandemisë dhe shtrirjen e vërtetë të saj në ato momente, ndërsa gjithashtu kritikoi mënyrën sesi ekspertët kineze kryen fazën e parë të verifikimeve.