Ekipi i ngujuar në shpellë në Tajlandë merr ndihmën e parë mjekësore dhe ushqim

HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Mandatory Credit: Photo by ROYAL THAI ARMY HANDOUT/EPA-EFE/Shutterstock (9732973b) An undated handout photo released by Royal Thai Army on 03 July 2018 shows the missing 13 young members of a youth soccer team including their coach, moments they were found inside the cave complex at Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park, Chiang Rai province, Thailand. Chiang Rai provincial Governor Narongsak Osatanakorn said on 02 July that all of 13 young members of a youth soccer team including their coach have been found alive in the cave. Thai cave missing members of football team found alive, Chiang Rai, Thailand - 02 Jul 2018

12 djemtë dhe trajneri i tyre i futbollit të cilët kanë mbetur të ngujuar në një shpellë në Tajlandë kanë marrë ndihmën mjekësore të parë dhe ushqim pas dhjetë ditësh.

12 djemtë dhe trajneri i tyre i futbollit të cilët kanë mbetur të ngujuar në një shpellë në Tajlandë kanë marrë ndihmën mjekësore të parë dhe ushqim pas dhjetë ditësh.

Shtatë zhytës, duke përfshirë edhe një mjek dhe një infermiere, i janë bashkuar grupit brenda shpellës në veri të Tajlandës, vendi ku djemtë u gjetën të gjallë ditën e hënë.

Ekipet e shpëtimit tani janë duke shikuar mënyrën më të mirë që të nxjerrin në mënyrë të sigurt këtë ekip nga shpella.

Nivelet e ujit janë rritur më shumë pas reshjeve dhe besohet se shumica e këtyre djemve nuk dinë not, kështu duke vështirësuar edhe më shumë rrugën e shpëtimit.

Nga ushtria e Tajlandës kanë bërë të ditur se djemtë do të duhej të mësojnë zhytjen apo të presin katër muaj derisa niveli i ujit të bie, gjë që nënkupton se ushqimet duhet t’ju dërgohen vazhdimisht.

Shtatë zhytës, duke përfshirë edhe një mjek dhe një infermiere, i janë bashkuar grupit brenda shpellës në veri të Tajlandës, vendi ku djemtë u gjetën të gjallë ditën e hënë.

Ekipet e shpëtimit tani janë duke shikuar mënyrën më të mirë që të nxjerrin në mënyrë të sigurt këtë ekip nga shpella.

Nivelet e ujit janë rritur më shumë pas reshjeve dhe besohet se shumica e këtyre djemve nuk dinë not, kështu duke vështirësuar edhe më shumë rrugën e shpëtimit.

Nga ushtria e Tajlandës kanë bërë të ditur se djemtë do të duhej të mësojnë zhytjen apo të presin katër muaj derisa niveli i ujit të bie, gjë që nënkupton se ushqimet duhet t’ju dërgohen vazhdimisht.

Baby Boo