Efektet anësore të ibuprofenit përfshijnë një ndjesi që shfaqet kur hani


I projektuar për të shëruar një sërë dhimbjesh, ibuprofeni mund të trajtojë çdo gjë nga dhimbjet e përditshme të kokës deri te simptomat e artritit.

Megjithëse njihet më së miri si një tabletë e vogël, ibuprofeni vjen në forma të ndryshme, që variojnë nga granula në lëngje. Dhe ashtu si çdo ilaç tjetër, ibuprofeni gjithashtu vjen me një listë të efekteve anësore të mundshme.

Megjithëse NHS shpjegon se efektet anësore “të zakonshme” të ibuprofenit ndodhin në më shumë se një në 100 njerëz, është ende e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për shenjat.

Sipas Drugs.com, një efekt “i zakonshëm” i padëshiruar shfaqet kur hani. Portali shëndetësor shpjegon se ibuprofeni mund t’ju bëjë të ndiheni të ngopur. Ata rendisin një “ndjenjë të plotë” si një shenjë që duhet të kontrollohet me mjekun tuaj “menjëherë”.

Drugs.com shpjegon: “Së bashku me efektet e nevojshme, ibuprofeni mund të shkaktojë disa efekte të padëshiruara. Edhe pse jo të gjitha këto efekte anësore mund të ndodhin, nëse ndodhin, mund të kenë nevojë për kujdes mjekësor”.

Një tjetër efekt anësor i ngjashëm i cili gjithashtu mund të shfaqet kur jeni duke marrë qetësuesin është humbja e oreksit. Megjithatë, portali shëndetësor e rendit mungesën e oreksit si një efekt anësor “të rrallë”.

Në varësi të llojit të saktë të ibuprofenit që po merrni, efektet anësore mund të ndryshojnë. Kjo është arsyeja pse NHS rekomandon gjithmonë kontrollimin e broshurës së informacionit të pacientit që erdhi me ilaçin tuaj.

Baby Boo