Edhe pas pesë muajve, dorëheqja e ASH-së dhe Bilen Salijit në sirtarin e Qeverisë

Sot bëhen pesë muaj që kur funksionarët e partisë shqiptare, Aleanca për Shqiptarët dorëzuan dorëheqjet në Qeverinë e Maqedonisë, mirëpo të njëjtëve ende nuk u janë procesuar dorëheqjet as në seancë qeveritare, njofton Portalb.mk. Dorëheqja nuk iu është aprovuar as pjesëtarit të Bashkimit Demokratik për Integrim, Bilen Saliji.

Baby Boo

Sipas asaj që deklaruan nga Qeveria e Maqedonisë, dorëheqjet do të aprovohen pasi që emrat qeveritar të rinj, të votohen në seancë plenare, më 1 qershor, e premte.

“Dorëheqjet nuk janë shqyrtuar në seancë qeveritare. Një pjesë e dorëheqjeve të dorëzuara janë procesuar, siç është rasti me pozitën zëvendësministër për Punë dhe Politikë Sociale, dhe në të njëjtin moment, kur do të emërohet person i ri, dorëheqja do të përcillet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë”, njoftuan nga Qeveria e Maqedonisë.

Dorëheqjet pësuan me kalkulime të reja për resoret qeveritare, ku në vend të:

Bilen Salijit, do të vijë Renata Deskoska – ministre për Drejtësi;
Remzi Mehmedit, do të vijë Sadik Bekiri – zëvendësministër për Transport dhe Lidhje, radhë e PDSH-së;
Arta Toçit, do të vijë Andrej Zhernovski – zëvendësministër i Punëve të Jashtme, radhë e LSDM-së dhe
Elmi Azirit, do të vijë Gjonul Bajraktar – zëvendësministër i Punës dhe Politikës Sociale, radhë e BDI-së.
Bilen Saliji dorëheqje dha më 20 mars të 2018-s, për siç tha ai për shkak të rikualifikimit të rastit të Almir Aliut ndërkohë që tre zëvendësministrat e ASH-së, dhanë dorëheqje më 28 dhjetor të 2017-s, për shkak se ASH-së iu “mor” Ministria e Shëndetësisë nga ana e Lidhjes Social Demokrate të Maqedonisë dhe në vend të saj iu dha pozita e zëvendëkryeministrit për Reforma, ministri të cilën lideri i ASH-së, Ziadin Sela e quajti “Ministri të Byrekut”.

Për ministër pa Resor, është propozuar pjesëtari i Partisë Demokratike Shqiptare, Bardhyl Dauti.

Pas daljes së ASH-së nga Qeveria e Maqedonisë, pjesë e Qeverisë së Maqedonisë u bënë: Lëvizja BESA-s me kryetar Afrim GAshi, Partia Demokratike Shqiptare me kryetar Menduh Thaçi dhe Lidhja e Romëve ku kryetar është Amdi Bajram.