Edhe Japonia i bashkohet SHBA-së dhe BE-së për sanksionet e reja kundër Rusisë ​

Qysh nga fillimi pushtimi të Ukrainës, Rusia është duke u përballur me sanksione të shumta, sanksione të cilat e kanë demtuar atë shumë në aspektin ekonomik.

Japonia e cila numëron Rusinë si furnizuesin e saj të pestë më të madh të naftës së papërpunuar, është në diskutime me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe vendet evropiane rreth ndalimit të mundshëm të importeve të naftës ruse, raportoi Al Jazeera.

Raporti vjen pasi Sekretari i Shtetit të SHBA, Antony Blinken, tha të dielën se Shtetet e Bashkuara dhe aleatët evropianë po eksploronin një mundësi të tillë.

I pyetur për një embargo të mundshme ndaj importeve të naftës ruse, shefi i kabinetit japonez, Hirokazu Matsuno, nuk pranoi të komentojë mbi komunikimin e vendit me Shtetet e Bashkuara. Rusia përbënte 3.63 për qind të importeve të naftës së papërpunuar të Japonisë vitin e kaluar.

Baby Boo