Edhe Izraeli dëbon konsullin turk


Izraeli i kërkoi konsullit të përgjithshëm turk në Jerusalem, që të largohet përkohësisht nga vendi.

Ky veprim erdhi pasi Ministria e Jashtme turke dëboi ambasadorin izraelit në shenjë proteste ndaj përdorimit të forcës vdekjeprurëse në Rripin e Gazës dhe vendimit amerikan për të lëvizur ambasadën në Jerusalem.