E ngjashme me HIV, shkencëtarët bëjnë zbulimin e frikshëm për koronavirusin

Ekspertët kanë bërë zbulime të rendësishme sa i përket koronavirusit duke theksuar se struktura e tij dhe mënyra se si ndikon në trup është e njëjtë me HIV-in dhe SARS-in.

Baby Boo

Madje, nga studimet del se koronavirusi është 1 000 herë me agrësiv se vetë SARS-i.

Shkencëtarët e universitetit “Nankai” kanë zbuluar se virusi COVID-19 ka efekt të ngjashëm në trup si HIV-i, ç’ka e bën atë mjaft të rrezikshëm.

SARS-i preku rreth 8 000 persona në 2002 duke lënë 772 të vdekur, kurse koronavirusi ka prekur rreth 82 000 persona duke vrarë 3 000 pacientë.