E FUNDIT/ Qeveria greke refuzon emrin “Republika e Meqdonisë së Ilindenit


Vetëm pak çaste pasi kryeministri Maqedonisë, Zoran Zaev, publikoi emrin e ri për vendin “Republika e Maqedonisë së Ilindenit”, qeveria e Greqisë hodhi poshtë këtë propozim, shkruan Fakte. Kryeministri i Greqisë Aleksis Cipras deklaroi se për vendin e tij është i papranueshëm ky emër.

“Përshëndesim vendimin për të gjetur ‘Erga omnes’ emër për përdorim të përgjithshëm, dhe inkurajojmë fqiun tonë që të punojmë bashkarisht më tutje në gjetjen e një emri të pranueshëm për të dy palët. Emri duhet të ketë përcaktim territorial apo kohorë, ashtu si është paraparë nga OKB”- ka deklaruar mes tjerash Cipras