Dyshohet se u vaksinua 10 herë në ditë kundër COVID-19

Une etudiante infirmiere de la haute ecole de sante La Source vaccine une personne a l'aide du vaccin de Moderna contre la Covid-19 lors de l'inauguration pendant la pandemie de Coronavirus (Covid-19) du centre de vaccination de Beaulieu ce lundi 19 avril 2021 a Lausanne. (KEYSTONE/Laurent Gillieron)

Autoritetet shëndetësore të Zelandës së Re kanë nisur hetimet pasi një burrë dyshohet se është vaksinuar dhjetë herë brenda një dite kundër COVID-19.
Burri besohet se është paguar për t’u vaksinuar në vend të personave të tjerë.

Baby Boo

Ministria e Shëndetësisë së Zelandës së Re e ka marrë seriozisht situatën, tha Astrid Koornneef, kreu i programit të vaksinës dhe imunizimit kundër coronavirusit, “Ne jemi shumë të shqetësuar për këtë situatë dhe po punojmë me agjencitë përkatëse”.
Në Zelandën e Re, njerëzit nuk duhet të tregojnë një dokument identifikimi kur marrin vaksinën.

Shumë kompani dhe objekte në vend përdorin një certifikatë vaksinimi vendase që lejon hyrjen në vende vetëm për personat e vaksinuar plotësisht.
Rreth 89 për qind e Zelandës së Re janë plotësisht të vaksinuar. Me një popullsi prej 5 milionë banorësh, vendi ka raportuar rreth 12,500 raste dhe 46 vdekje që nga fillimi i pandemisë.