Durrës/ Nis samiti informal i kryeministrave të Ballkanit, me ta edhe Hahn. Ja temat e diskutimit…

Ka nisur në Durrës samiti informal një ditor mes udhëheqësve të vendeve të Ballkanit Perëndimor me temë “Integrimi i Ekonomisë Rajonale”.

Në këtë takim është i pranishëm edhe Komisioneri për Zgjerimin Johannes Hahn.

Në orën 10:00 ka nisur mbërritja e delegacioneve, ndërsa kryeministria ka zbardhur dhe disa nga temat e diskutimeve si dhe axhendën.

Disa nga temat e diskutimit do të jenë:

Një vizion të përbashkët mbi Strategjinë e Integrimit europian;
Zbatimi dhe Fuqizimi i Zonës Ekonomike Rajonale1;
Marrëveshja Roaming;

Fillimi i negociatave për marrëveshjet e njohjes reciproke të kualifikimet akademike dhe profesionale.

PROGRAMI I TAKIMIT
09.40 – Ardhja e delegacioneve
09.50 – FOTO Familjare
10.00 – Fillimi i sesionit të Samitit
12.15 – Konferenca për Shtyp
*Kryeministri Rama + Komisioneri Hahn + Kryeministrat pjesëmarrës
– Fjalë Kryeministri Rama
– Fjalë Komisioneri Hahn
– Pyetje (1 pyetje për secilin kryeministër).

Baby Boo