Duda Balje-Lajcakut: S’vjen në shprehje të ndryshohet Kushtetuta, ne e duam atdheun tonë Kosovën

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Duda Balje, i ka reaguar ashpër Emisarit të BE’së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajcak.
Balje e ka quajtur të papranueshme kërkesën e emisarit sllovak, që Kosova të ndryshojë Kushtetutën për të implementuar Asociacionin e Komunave Serbe.
Sipas saj një gjë e tillë nuk vjen fare në shprehje dhe është e papranueshme, ajo thotë se e do atdheun e saj Kosovën.

Baby Boo

Reagimi i plotë i deputetes:
Porosi për ata që frymëzojnë ndërrime kushtetuese !
Shteti im Kosova është vatër e konfirmimit të fuqishëm të shtetit më afirmativ të të drejatve të komuniteteve joshumicë.
Çdo përpjekje e cenimit të aktit më të Lartë shtetëror – Kushtetutës është akt i papranueshëm!

Nuk mund të ketë e as që vjen në shprehje kurr kurfarë ndryshimi kushtetues.
Shembull tipik i lajthitjeve dhe lavirintit nga nuk mund të largohesh është Republika Sërpska në Bosnjë e Hercegovinë që është bërë kancer i BeH! Në Evropë nuk mund dhe nuk do të ketë edhe një ” Republika Sërpska” e konvertuar në ASK!

Ne boshnjakët e adhurojm atëdheun tonë Kosovën kështu siq është dhe i jemi falenderues përjetësisht për mundësin e barabart që na e ka dhënë! Do jemi krah për krahu me popullin shqipëtar në luftën për drejtësi dhe civilizim botëror!
Larg duart nga improvizimet siq është ” Republika Sërpska”!
Dhe për fund dy pyetje shumë domethënëse!
Si do të jetojnë komunitetet tjera jo sërbe në ASK – si është kjo e rregulluar ?
Kur do të arrihet konsenzusi minimal i partive politike shqiptare në raport me Sërbin?