Doc.Dr Valon Asani tregon sukseset… (VIDEO)

Baby Boo

Në emisionin “Pas mëngjesit” me Arijana IbrahiminDoc.Dr. Valon Asani ka folur për intervenimet që kryhen ne kardiologjinë intervente, metodat me të cilat trajtohen pacientët, në këtë repart janë kryer 3000 intervenime deri më sot, duke përfshirë këtu dhe ristë dhe inovitetet që përdoren në trajtim.

Incidenca (shpeshtësia) e sëmundjeve të zemrës është në rritje dhe moshat që preken nga sëmundjet e zemrës kohën e fundit janë dhe mosha më të reja në krahasim me të kaluarën.
Mjaku flet edhe për faktorët rriskues, te sëmundjet e zemrës, që janë gjenetika, mosha, stresi, mos aktiviteti fizik, jeta sedetare, duhani dhe veset e tjera negative.
Mjeku flet edhe për rëndesinë që ka dhe preventiva, si masë mbrojtëse ndaj këtyre sëmundjeve, duke porositur pacientët që t’i degjojnë këshillat e mjekëve.